Voetbal

Bruns na dit seizoen weg bij Heracles, Armenteros verlengt contract

Thomas Bruns vertrekt na dit seizoen bij Heracles Almelo. De middenvelder heeft een contractaanbieding van de club uit Almelo naast zich neergelegd. Samuel Armenteros blijft wel langer behouden voor Heracles.

De 24-jarige Bruns, die beschikt over een aflopend contract, zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. De middenvelder speelt al sinds januari 2011 voor Heracles, dat hem overnam van FC Twente, en is in het Polman Stadion uitgegroeid tot aanvoerder. 

Naast Bruns lijkt Mark-Jan Fledderus bezig aan zijn laatste seizoen bij Heracles. Het contract van de 34-jarige routinier loopt aan het eind van dit seizoen af. Heracles meldt dat de komende maanden zal worden benut om te onderzoeken in welke rol Fledderus voor de club behouden kan blijven. 

De komende dagen zal Heracles met meer spelers in gesprek gaan. Eerder deze maand werd al bekend dat de 24-jarige Mike te Wierik na dit seizoen transfervrij vertrekt naar FC Groningen.

Armenteros

Tegenover het vertrek van Bruns en Te Wierik staat dat Heracles de optie in het contract van Armenteros heeft gelicht waardoor hij een jaar langer vastligt tot medio 2018. Bovendien onderhandelt de club met de Zweedse spits over een nog langere verbintenis.

De 26-jarige Armenteros is sinds afgelopen zomer bezig aan zijn tweede periode bij Heracles. Hij scoorde dit seizoen al dertien keer in de Eredivisie. Eerder speelde Armenteros voor Feyenoord, Willem II, Anderlecht en FK Qarabag uit Azerbeidzjan.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Tip de redactie