Bastian Schweinsteiger verruilt Manchester United per direct voor het Amerikaanse Chicago Fire. De 121-voudig Duits international speelde dit seizoen geen minuut voor de Engelse club.

Manchester United bevestigde dinsdag dat de transfer zich in de afrondende fase bevindt. De medische keuring en de visumaanvraag zijn de laatste formaliteiten die moeten worden afgerond voordat de overgang officieel is.

"Ik voel me bedroefd om mijn vele vrienden in Manchester achter te laten", zegt de 32-jarige middenvelder bij de bekendmaking van het nieuws. "Maar ik ben dankbaar dat de club mij de kans geeft om de uitdaging bij Chicago Fire aan te gaan." 

"We halen iemand die alle mogelijke prijzen heeft gewonnen, zelfs op het hoogste niveau. Dat heeft hij op een manier gedaan die past binnen onze waarden", zegt Nelson Rodriguez, algemeen directeur van Chicago Fire.

Nederlanders

Bij de Amerikaanse ploeg wordt Schweinsteiger ploeggenoot van Michael de Leeuw, Johan Kappelhof en John Goossens. Na drie duels staat de ploeg zevende in de Eastern Conference van de MLS. 

Afgelopen zomer nam Schweinsteiger na 121 interlands al afscheid van de Duitse ploeg, waarmee hij in 2014 wereldkampioen werd. Met Bayern München veroverde de middenvelder in 2013 de Champions League en werd hij achtmaal landskampioen. Tussen 2002 en 2015 speelde hij 342 competitieduels voor Bayern.

In 2015 werd Schweinsteiger door Louis van Gaal naar Manchester United gehaald, waarmee hij de FA Cup won. Onder Van Gaals opvolger José Mourinho kwam Schweinsteiger niet meer aan spelen toe.

"Ik heb ervan genoten om samen te werken met de manager, mijn medespelers en de staf en wens iedereen succes in de toekomst", zegt Schweinsteiger. "Ik wil de fans van Manchester United speciaal bedanken. Ik zal hun energie en passie nooit vergeten."

"Ik kijk ernaar uit om in de Verenigde Staten te spelen. Het is tijd voor een volgend hoofdstuk in mijn carrière."

[[twitter:tweet_url: https://twitter.com/ManUtd/status/844112130538463232]]