Voetbal

Wijnaldum hoopt dat Feyenoord titel gaat vieren op platte kar door Rotterdam

Georginio Wijnaldum hoopt dat Feyenoord de mogelijke landstitel viert met een rondrit door Rotterdam. Zo kunnen de spelers ervaren hoe groot de blijdschap is die ze de fans bezorgen.

Wijnaldum volgde zondag vanuit Manchester de duels van Feyenoord en Ajax in de Eredivisie. Kort voor de topper tussen Manchester City en zijn club Liverpool (1-1) zag de middenvelder hoe de Rotterdammers een voorschot namen op de eerste landstitel sinds 1999.

Tot zijn genoegen zag Wijnaldum zijn oude club met 1-2 winnen bij sc Heerenveen, waarna Ajax dure punten verspeelde bij Excelsior (1-1). Daardoor heeft Feyenoord een voorsprong van zes punten en een beter doelsaldo dan de concurrent.

"Ik heb de wedstrijden gekeken en ik was er heel blij mee", zei Wijnaldum tegen Ziggo Sport na het gelijkspel tegen Manchester City. "Toen mijn vriend Vilhena scoorde was ik extra blij."

Wijnaldum (26) speelde tussen 2007 en 2011 111 wedstrijden voor Feyenoord, waarna de geboren Rotterdammer naar PSV verkaste. In Eindhoven speelde hij in vier seizoenen 109 wedstrijden.

"Ik hoop dat Feyenoord kampioen wordt, dat zou mooi zijn", stelde de middenvelder, die tegen City negentig minuten binnen de lijnen stond. "Het is achttien jaar geleden dat de club voor het laatst de landstitel veroverde, dan snak je er wel naar."

Ontploft

Wijnaldum verwacht dat een mogelijke titel veel emoties losbrengt in de havenstad. "Ik heb bij PSV meegemaakt dat we kampioen werden na zeven jaar zonder titel. Toen zag ik al hoe blij de mensen werden."

"Als Feyenoord kampioen wordt, dan denk ik dat Rotterdam ontploft en dat de stad te klein is voor de supporters. Ik hoop dat ze net als in Eindhoven op een platte kar door de stad gaan. Dat is geweldig voor de Feyenoord-supporters. De spelers kunnen dan zien en voelen hoe blij ze de mensen hebben gemaakt."

"Normaal gaan ze bij Feyenoord alleen naar het stadhuis. Als je een rondje door de stad maakt, dan weet je niet wat je meemaakt. Maar ze moeten eerst nog maar kampioen worden natuurlijk", beseft de international.

Oranje

Maandag meldt Wijnaldum zich bij het Nederlands elftal, dat zich voorbereidt op het WK-kwalificatieduel met Bulgarije van zaterdag en een vriendschappelijke interland tegen Italië volgende week dinsdag. "Ik heb er heel veel zin in. Dat heb ik altijd als ik naar het Nederlands elftal ga", aldus Wijnaldum.

Bij Liverpool loopt het sinds de winterstop stroef, de ploeg is afgezakt naar de vierde plek in de Premier League. Ook daarom kijkt Wijnaldum uit naar de interlandperiode.

"Het is alweer een tijdje geleden dat we met Oranje hebben gespeeld. Een andere omgeving kan even verfrissend zijn."

Tip de redactie