Voetbal

Chelsea-manager Conte hekelt fysieke tactiek van United tegen Hazard

Chelsea-manager Antonio Conte was maandagavond niet blij met de manier waarop zijn sterspeler Eden Hazard werd aangepakt in het FA Cup-duel met Manchester United (1-0 zege).

"Ik heb alleen maar gezien dat hij schoppen kreeg", aldus Conte na de gewonnen kwartfinale over Hazard. "Ik denk niet dat ik gek ben en dat als enige heb gezien. Hij begon de wedstrijd met het krijgen van schoppen en hij eindigde de wedstrijd met het krijgen van schoppen."

United-middenvelder Ander Herrera kreeg in de eerste helft op Stamford Bridge twee keer geel - en dus rood - voor overtredingen op Hazard. Marcos Rojo leek diep in de tweede helft na een struikelpartij op de Belg te gaan staan, al werd dat incident niet bestraft door scheidsrechter Michael Oliver.

De Argentijn zou mogelijk nog geschorst kunnen worden op basis van tv-beelden, afhankelijk van wat Oliver in zijn rapport zet.

"Ik denk dat teams soms proberen om een zeer talentvolle speler te intimideren", zei Conte. "En ik vind dat de scheidsrechter zo'n type speler moet beschermen."

Zijlijn

De Italiaan kreeg het voor rust langs de zijlijn even aan de stok met zijn collega José Mourinho, nadat hij na de rode kaart voor Herrera verhaal ging halen bij de manager van United. Vierde official Mike Jones moest de twee coaches uit elkaar halen.

"De tactiek om de tegenstander gewoon te schoppen bestaat niet", stelde Conte. "Dat is voor mij geen voetbal. Ik vind niet dat dat een tactiek kan zijn. Wij proberen gewoon te voetballen."

Chelsea heeft door de zege op United nog steeds kans op de dubbel in Engeland. De 'Blues' zijn de koploper in de Premier League met een voorsprong van tien punten op de nummer twee Tottenham Hotspur. De Spurs zijn eind april ook de tegenstander in de halve finale van de FA Cup.

Tip de redactie