Voetbal

Mourinho: 'Deze Judas is nog steeds nummer één bij Chelsea'

Manchester United-manager José Mourinho had maandagavond een cynische reactie nadat zijn ploeg was uitgeschakeld door Chelsea (1-0) in de kwartfinale van de FA Cup. Door sommige fans van Chelsea werd de oud-trainer voor "Judas" uitgemaakt.

"Totdat Chelsea een trainer heeft die hen vier landstitels bezorgt, blijf ik de nummer één", reageerde Mourinho tijdens de persconferentie. "Voorlopig is Judas nog altijd nummer één."

De Portugese manager leidde Chelsea in 2005, 2006 en 2015 naar het kampioenschap. Verder was de Londense club alleen in 1955 en 2010 de beste van Engeland.

Maandagavond kwam United al in de eerste helft met tien man te staan na twee gele kaarten voor Ander Herrera. Kort na rust maakte N'Golo Kanté het enige doelpunt van de wedstrijd.

Scheidsrechter

De Portugees zei dat hij scheidsrechter Michael Oliver de hand had geschud en hem had gefeliciteerd. "Michael Oliver is een scheidsrechter met een fantastische potentie. In vier wedstrijden heeft hij ons drie strafschoppen tegen en een rode kaart gegeven."

Mourinho werd in het verleden al meerdere malen geschorst wegens commentaar op de scheidsrechters. Daar waakte hij maandag voor. "Meneer Oliver kan naar huis gaan en zijn eigen optreden evalueren. Ik wil zijn werk niet doen. Ik wil hem niet bekritiseren, maar richt me op mijn eigen werk."

Behalve Chelsea wisten ook Manchester City, Arsenal en Tottenham Hotspur zich te plaatsen voor de halve finale van de FA Cup.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie