Voetbal

FC Groningen-aanvaller Linssen twee duels geschorst wegens natrappen

FC Groningen-aanvaller Bryan Linssen is voor twee wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart zondag in de Eredivisiewedstrijd tegen Roda JC (3-1).

De 26-jarige Linssen accepteerde maandag het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB. Hij kreeg tegen Roda JC in blessuretijd rood van arbiter Martin van den Kerkhof omdat hij hard natrapte naar Frederic Ananou.

Direct na afloop van de wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion verklaarde Linssen nog dat hij niet bewust had nagetrapt. "Het was niet mijn bedoeling hem te raken. Ik wilde voor hem langs de bal wegschoppen, maar hij schermde 'm goed af."

Linssen mist door zijn schorsing de thuiswedstrijd tegen Willem II (zaterdag 18 maart) en de uitwedstrijd tegen AZ (zaterdag 1 april).

Zevende keer

Het rood van Linssen was al de zevende dit Eredivisieseizoen voor FC Groningen. Juninho Bacuna pakte er al drie en een week geleden tegen Ajax (1-1) werd Samir Memisevic voor de tweede keer uit het veld gestuurd. 

Trainer Ernest Faber baalde er zondag stevig van dat opnieuw een van zijn spelers over de schreef ging. "Frustratie moet niet omslaan in rode kaarten. We moeten onze energie in de ploeg steken, niet in een rode kaart", zei Faber.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie