Nicolai Jörgensen is donderdag teruggekeerd op het trainingsveld van Feyenoord. Zes andere spelers ontbreken nog wel bij de huidige koploper van de Eredivisie.

Jörgensen moest eerder deze week de trainingen aan zich voorbij laten gaan vanwege een enkelblessure. De Deense topscorer van de Eredivisie trainde samen met zijn ploeggenoten op kunstgras, omdat andere velden door het slechte weer niet goed bespeelbaar zijn.

Doelman Brad Jones, verdediger Terence Kongolo, middenvelder Marko Vejinovic en aanvallers Bilal Basaçikoglu en Eljero Elia verschenen deze week nog niet op het trainingsveld door blessures.

Het quintet is donderdag nog niet hersteld. Ook Steven Berghuis ontbreekt donderdag op het trainingsveld. Hij werkte binnen een trainingsprogramma af.

Vilhena

Trainer Giovanni van Bronckhorst lijkt flink te moeten gaan puzzelen met zijn opstelling voor de thuiswedstrijd tegen AZ zondag. Hij dreigt namelijk ook nog Tonny Vilhena te moeten missen door een schorsing.

De 22-jarige middenvelder staat donderdagavond in Zeist voor de tuchtcommissie van de KNVB. Die heeft een schorsing van drie wedstrijden plus één voorwaardelijk geëist wegens een vermeende elleboogstoot van de Feyenoorder zondag in de wedstrijd tegen Sparta.

Feyenoord ging met 1-0 onderuit tegen de stadgenoot. Het duel met AZ begint komende zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Pol van Boekel. De Rotterdammers hebben met negen duels te spelen een voorsprong van vier punten op nummer twee Ajax.

Bekijk de stand, uitslagen en het programma in de Eredivisie