Asrenal-manager Arsène Wenger neemt protesten van fans mee in zijn overweging om al dan niet een nieuw contract te tekenen bij de club. De Fransman ligt zwaar onder vuur bij een deel van de aanhang wegens tegenvallende resultaten.

Het zal niet de belangrijkste factor zijn, maar ik neem het natuurlijk mee in mijn overwegingen", zei de 67-jarige Wenger donderdagochtend tijdens een persconferentie.

"Het is voor mij lastig om in te schatten hoe groot de protesten zijn. Ik heb twintig jaar lang hard gewerkt om de fans gelukkig te maken."

Het contract van Wenger bij Arsenal loopt aan het einde van het seizoen af. Dinsdag werd de Londense club met een pijnlijke 1-5 thuisnederlaag uitgeschakeld in de Champions League door Bayern München. Het heenduel werd met dezelfde cijfers verloren.

Samenvatting: Arsenal verliest weer met 5-1 van Bayern München
Video
Samenvatting: Arsenal verliest weer met 5-1 van Bayern München

Verklaring

Op zijn website plaatste Arsenal later op donderdag een verklaring over de posite van Wenger. Voorzitter Sir Chips Keswick hield in het midden of de Fransman, die al sinds 1996 de trainer is van de club, volgend seizoen nog werkzaam is in Londen.

"We zijn ons volledig van bewust van de aandacht die de club momenteel krijgt en begrijpen de discussie. We respecteren de fans die recht hebben op hun individuele mening, maar zullen altijd de lange termijn van deze geweldige club in de gaten houden", aldus Keswick. 

"Arsène heeft een contract tot het einde van het seizoen. Elke beslissing over de toekomst zal in samenspraak met hem worden genomen en op het juiste moment gecommuniceerd worden."

Lincoln City

In de Premier League bezet Arsenal de vijfde plaats met zestien punten achterstand op stadgenoot en koploper Chelsea. Zaterdag speelt Arsenal in de kwartfinale van de FA Cup tegen Lincoln City, dat uitkomt op het vijfde niveau in Engeland.

In de eerste seizoen onder Wenger was Arsenal veel succesvoller. In 2004 veroverde de club zijn laatste landstitel. Sindsdien won Arsenal alleen driemaal de FA Cup.