LA Galaxy wil volgens diverse Britse media Zlatan Ibrahimovic komende zomer overnemen van Manchester United.

De Zweedse spits, die vorig jaar transfervrij tekende bij United, beschikt over een aflopend contract in Manchester. In november liet de club al weten het contract van de 35-jarige Ibrahimovic te willen verlengen, maar tot een langere verbintenis kwam het nog niet.

Geruchten dat Ibrahimovic volgend seizoen in de Amerikaanse competitie MLS speelt, zijn er ook al langer. Onder andere Sky Sports en BBC noemen nu vijfvoudig landskampioen LA Galaxy als concreet geïnteresseerde club.

Bij Galaxy spelen al ervaren topspelers als Ashley Cole en Robbie Keane, die beiden 36 jaar zijn. Vorig jaar speelde Galatasaray-middenvelder Nigel de Jong voor de club uit Los Angeles, net als de inmiddels gestopte Steven Gerrard.

Schorsing                                    

De verwachting is dat United en manager José Mourinho er veel aan zullen doen om Ibrahimovic te behouden. In zijn eerste seizoen bij de club is hij met vijftien goals in 25 Premier League-wedstrijden tot dusver van grote waarde.

Vorige maand bezorgde hij United met twee goals in de League Cup-finale tegen Southampton (3-2) de tweede prijs van het seizoen. Eerder won de club al het Community Shield door landskampioen Leicester City te verslaan.

De oud-speler van Malmö, Ajax, Juventus, Intenazionale, FC Barcelona, AC Milan en PSG kan de komende weken in de FA Cup en Premier League niet van waarde zijn voor de 'Red Devils'. Hij is voor drie wedstrijden geschorst vanwege een elleboogstoot zaterdag tegen het hoofd van Tyrone Mings in de thuiswedstrijd tegen Bournemouth (1-1).

Donderdagavond mag Ibrahimovic wel in actie komen in het Europa League-duel met FK Rostov. Het heenduel in de achtste finales in Rusland begint om 19.00 uur.

Bekijk het programma in de Europa League