Ajax begint donderdagavond met Kenny Tete en Matthijs de Ligt aan het heenduel met FC Kopenhagen in de achtste finales van de Europa League. Dat maakte trainer Peter Bosz woensdag bekend op de persconferentie.

Tete vervangt donderdag in Kopenhagen Joël Veltman op de rechtsbackpositie. De Ligt neemt in het centrum van de defensie de plek van Davinson Sánchez in.

Zowel Veltman als Sanchez liep in de vorige ronde tegen Legia Warschau tegen een gele kaart aan. Daardoor zijn de verdedigers geschorst voor de heenwedstrijd.

Het is nog niet bekend of Nick Viergever en Jairo Riedewald donderdag in actie kunnen komen. Beide verdedigers, die afgelopen zondag tegen FC Groningen (1-1) aan de kant bleven, kampen met lichte blessures.

Waarom Ajax vanavond niet zomaar van Kopenhagen gaat winnen
Video
Waarom Ajax vanavond niet zomaar van Kopenhagen gaat winnen

Moeilijk

Bosz, die zijn volledige opstelling nog niet bekend wilde maken, verwacht een moeilijk tweeluik met FC Kopenhagen. "Het is een goede en fysiek sterke ploeg en anders dan we gewend zijn. Het is belangrijk wat we ons eigen spel spelen", aldus de coach tijdens zijn perspraatje.

Hoewel FC Kopenhagen op papier misschien niet de zwaarst mogelijke tegenstander is, blijft Bosz op zijn hoede. "Het kan altijd zwaarder, zo zal Kopenhagen er zelf ook over denken. Maar er is geen ploeg die je mag onderschatten. Kopenhagen heeft in Europa al bewezen moeilijk te verslaan te zijn."

FC Kopenhagen-Ajax begint donderdagavond om 19.00 uur. De return in de Amsterdam Arena wordt op 16 maart (21.05 uur) afgewerkt. 

Ajax bereidt zich voor op duel in Kopenhagen

Bekijk het programma in de Europa League