De Oranjevrouwen zijn woensdag als vijfde geëindigd op de Algarve Cup. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman won de wedstrijd om de vijfde plek met 3-2 van Japan door een treffer van Vivianne Miedema in blessuretijd.

Japan en Nederland eindigden allebei met zes punten als tweede in hun poule en waren zodoende veroordeeld tot een strijd om de vijfde plek.

De Oranjevrouwen begonnen uitstekend aan het treffen in Faro. Na negentien minuten stond het al 2-0 door doelpunten van Anouk Dekker en Lieke Martens.

Vlak na de tweede treffer tekende Japan al voor rust voor de aansluitingstreffer. In de tweede helft wist Oranje de voorsprong lang vast te houden, maar na 77 minuten viel toch de 2-2. Door een treffer van Miedema in de 93e minuut trok Oranje alsnog aan het langste eind.

Groepsduels

Nederland wist maandag de laatste groepswedstrijd ook al te winnen van olympisch finalist Zweden. In de groepsfase werd daarnaast gewonnen van China (1-0) en verloren van Australië (2-3).

De Algarve Cup stond voor de Oranjevrouwen in het teken van de voorbereiding op het EK van komende zomer in eigen land. Het toernooi begint op 16 juli en de finale is op 6 augustus.

Oranje is ingedeeld in groep A met België, Denemarken en Noorwegen.