Feyenoord dreigt zondag in de Eredivisiewedstrijd tegen AZ een groot aantal spelers te missen. Onder meer Eljero Elia, Brad Jones en Nicolai Jörgensen kampen met blessures. 

Het drietal ontbrak woensdag op de training. Ook Bilal Basaçikoglu, Terence Kongolo en Marko Vejinovic werkten binnen aan hun herstel. Feyenoord meldt woensdag dat de kans groot is dat een deel van het zestal tijdens het thuisduel met AZ niet beschikbaar is.

Feyenoord moet bovendien vrezen dat Tonny Vilhena geschorst zal zijn. De 22-jarige middenvelder kreeg woensdag een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing vanwege een elleboogstoot tegen het hoofd van Mathias Pogba zondag in de uitwedstrijd tegen Sparta (1-0 nederlaag).

De Rotterdamse club heeft het voorstel overigens afgewezen, waardoor donderdagavond een arbitragezaak dient bij de KNVB in Zeist.

Jones hield ook problemen over aan het duel met Sparta. De Australische doelman heeft een wond aan zijn onderbeen, die na de nederlaag op Het Kasteel is gaan ontsteken. Hij wordt momenteel in het ziekenhuis behandeld aan de infectie.

Vermeer

Als Jones tegen AZ niet kan keepen dan krijgt Kenneth Vermeer zijn eerste minuten van dit Eredivisieseizoen. De 31-jarige doelman is hersteld van een zware achillespeesblessure.

Elia, Jörgensen en Basaçikoglu hebben last van hun enkel. De 30-jarige Elia kampt daarnaast met een pijnlijke kuit. Kongolo heeft een verrekking in zijn bovenbeen en Marko Vejinovic heeft last van zijn knie. De voortgang van het herstel van de zes spelers zal van dag tot dag worden bekeken. 

De wedstrijd tussen Feyenoord en AZ begint zondag om 14.30 uur in De Kuip en staat onder leiding van arbiter Pol van Boekel. De koploper heeft met nog negen wedstrijden te gaan een voorsprong van vier punten op nummer twee Ajax.