De aanklager betaald voetbal heeft Tonny Vilhena woensdag een schikkingsvoorstel gedaan van drie wedstrijden, plus een voorwaardelijke schorsing van één duel. De middenvelder van Feyenoord gaat niet akkoord.

Aangezien de Rotterdammers de schorsing van Vilhena aanvechten, volgt donderdagavond een arbitragezaak bij de tuchtcommissie van de KNVB in Zeist.

Dinsdag stelde de aanklager al een voorzonderzoek in naar Vilhena, nadat hij zondag in de uitwedstrijd tegen Sparta (1-0) bij een kopduel Mathias Pogba met een elleboog raakte in het gezicht.

Arbiter Makkelie ontging het incident, maar op basis van de televisiebeelden besloot de aanklager alsnog in actie te komen. Mocht Vilhena definitief geschorst worden, dan mist de 22-jarige Nederlander de topper in de Arena tegen Ajax op zondag 2 april.

Ook zal hij niet inzetbaar zijn bij de thuiswedstrijd tegen AZ (zondag) en de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (zondag 19 maart).

Jones

Een eventuele schorsing zou een flinke tegenvaller zijn voor Feyenoord. Vilhena is een belangrijke kracht op het middenveld van de Rotterdamse koploper, die vier punten voorsprong heeft op nummer twee Ajax.

Feyenoord moet bovendien vrezen dat meer basisspelers zondag ontbreken tegen AZ. Brad Jones, Eljero Elia, Nicolai Jörgensen, Bilal Basaçikoglu, Marko Vejinovic en Terence Kongolo trainden woensdag niet mee. Feyenoord verwacht dat een deel van het zestal tegen de Alkmaarders niet inzetbaar is.

Als Jones tegen AZ niet kan keepen dan krijgt Kenneth Vermeer zijn eerste minuten van dit Eredivisieseizoen. De 31-jarige doelman is hersteld van een zware achillespeesblessure.

De wedstrijd tussen Feyenoord en AZ begint zondag om 14.30 uur in De Kuip en staat onder leiding van arbiter Pol van Boekel.