De Portugees Artur Dias is dinsdag door de Europese voetbalbond UEFA aangesteld om het duel tussen FC Kopenhagen en Ajax te leiden.

De clubs nemen het donderdag in Denemarken tegen elkaar op in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Europa League.

De 37-jarige Dias is sinds 2010 internationaal scheidsrechter, maar floot nog nooit een duel van Ajax.

Wel had Dias tweemaal de leiding bij wedstrijden van PSV en was hij afgelopen mei de leidsman bij het oefenduel van het Nederlands elftal met Ierland (1-1)

De wedstrijd tussen FC Kopenhagen en Ajax begint donderdag om 19.00 uur. Een week later is om 21.05 uur de return in de Amsterdam Arena.

Kuipers en Makkelie

Björn Kuipers en Danny Makkelie komen donderdagavond eveneens in actie in de Europa League.

De UEFA stelde Kuipers aan voor de Duitse confrontatie tussen Schalke 04 en Borussia Mönchengladbach in Gelsenkirchen. Het betekent voor Kuipers zijn 120e internationale wedstrijd. Makkelie leidt in Griekenland het duel tussen Olympiakos Piraeus en de Turkse club Besiktas, waarvoor Ryan Babel speelt.

Kuipers krijgt onder anderen Serdar Gözübüyük en Pol van Boekel mee naar Duitsland, Makkelie heeft in de Griekse havenstad Piraeus hulp van Kevin Blom en Jochem Kamphuis op de achterlijnen.

Bekijk het programma in de Europa League