Ron Vlaar maakt zich grote zorgen over de vorm van AZ. De verdediger zag zijn ploeg zondag voor eigen publiek met moeite een punt pakken tegen Excelsior (1-1).

"We zijn heel erg zoekende", constateerde de aanvoerder bij FOX Sports. "Ik kan nu misschien beter even niets zeggen. Ik ging hier zelf ook in de fout, dus ik heb ook niet echt recht van spreken."

Vlaar blunderde bij de gelijkmaker van Excelsior een kwartier na rust. De verdediger wilde uitverdedigen, maar trapte over de bal heen in het eigen strafschopgebied. Daardoor kon Mike van Duinen van dichtbij Tim Krul passeren.

Voor AZ, dat donderdag de finale bereikte van het KNVB-bekertoernooi, is het al de derde competitiewedstrijd op rij zonder zege. De ploeg van trainer John van den Brom wist recent ook niet te winnen van PEC Zwolle en Willem II (beiden 1-1) en leed twee pijnlijke nederlagen in de Europa League tegen Olympique Lyon (1-4 en 7-1). 

Vertrouwen

Vlaar weet niet precies de vinger op de zere plek te leggen bij AZ. "Maar als dingen niet kloppen, wordt dat afgestraft. Tegen wie je ook speelt. We komen misschien nog wel goed weg met een gelijkspel."

AZ reist volgende week naar De Kuip voor de competitiewedstrijd tegen koploper Feyenoord. Vlaar beseft dan ook dat er snel iets moet veranderen. "Ook richting de bekerfinale (op 30 april tegen Vitesse red.). Het vertrouwen is momenteel niet groot."

Bekijk de uitslagen en het programma in de Eredivisie