Trainer Giovanni van Bronckhorst was zondag niet te spreken over het optreden van zijn elftal in de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

"Een heel teleurstellende middag. We verloren de duels en waren niet goed in balbezit", begon Van Bronckhorst zijn verhaal voor de camera van FOX Sports.

Feyenoord kwam al na 47 seconden spelen op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Mathias Pogba en worstelde daarna lange tijd vooral met zichzelf. "We kwamen niet in de wedstrijd, creëerden pas in het laatste half uur kansen. We konden niet ons eigen spel spelen", aldus Van Bronckhorst.

De oefenmeester wilde niet al te diep ingaan op een moment een kwartier voor tijd waarbij het erop leek dat Sparta-verdediger Sherel Floranus een voorzet vanaf de rechterkant achter zijn doellijn wegwerkte. "Wel of niet over de lijn? Daar moeten we sowieso niet over zeuren. We moeten dit accepteren."

Van Bronckhorst zag dat zijn spelers niet ongeschonden uit de strijd kwamen want hij moest zowel Terence Kongolo als Eljero Elia noodgedwongen naar de kant halen. "Terence had last van zijn bovenbeen. Eljero had enkelklachten en ook Bilal Basacikoglu en Nicolai Jörgensen hadden last van dat gewricht. Dat is afwachten."

El Ahmadi

Karim El Ahmadi had een simpele verklaring voor de nederlaag in de Rotterdamse derby. "We waren gewoon niet scherp genoeg'', concludeerde de middenvelder.

"Vooral in de eerste helft was Sparta veel scherper in de duels. Dan ben je als Feyenoord niet kampioenswaardig. Hoe dat komt? Ik weet het echt niet. We hebben de hele week scherp getraind. In de tweede helft kwamen we er soms wel doorheen. Maar echt veel kansen hebben we niet gekregen.''

Ajax profiteerde later zondag niet optimaal van de misstap van Feyenoord. De Amsterdammers kwamen op bezoek bij FC Groningen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie