Ajax begint zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen met Daley Sinkgraven en Matthijs de Ligt in de basis. 

De Ligt vervangt Jairo Riedewald, die tijdens de warming-up afhaakte met een liesblessure. Sinkgraven is weer volledig hersteld van een enkelblessure, waarmee hij wekenlang sukkelde.

Ajax moet het in het Noordlease Stadion wel stellen zonder Nick Viergever, die vorige week in het met 4-1 gewonnen thuisduel met Heracles Almelo een lieskwetsuur opliep.

De verwachting is dat Viergever donderdag wel weer van de partij is als Ajax het in de achtste finales van de Europa League opneemt in en tegen Kopenhagen.

Viergever wordt tegen Groningen vervangen door De Ligt, die samen met Davinson Sanchez het hart van de verdediging vormt.

Trainer Peter Bosz kiest verder voor de gebruikelijke namen. Dat betekent dat onder anderen Bertrand Traoré en Amin Younes aan de aftrap verschijnen en David Neres opnieuw genoegen moet nemen met een plek op de bank.

Vijf punten

Ajax moet winnen om in het spoor te blijven van koploper Feyenoord, dat op dit moment op Het Kasteel in actie komt tegen Sparta Rotterdam. De Amsterdamse club heeft nog met tien duels te gaan vijf punten achterstand op de Rotterdammers. Groningen is de huidige nummer elf van de Eredivisie.

Groningen-Ajax begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Opstelling FC Groningen: Padt; Hiariej, Larsen, Reijnen, Davidson; Memisevic, Tibbling, Idrissi, Jenssen, Linssen en Mahi.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sanchez, Riedewald, Sinkgraven; Schöne, Klaassen, Ziyech; Traoré, Dolberg en Younes.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie