Hedwiges Maduro stelt dat hij bij FC Groningen op bevel van technisch directeur Hans Nijland niet meer wordt opgesteld. Trainer Ernest Faber ontkent de aantijgingen van de middenvelder.

Maduro die in 2015 overkwam van PAOK Saloniki, bevindt zich dit seizoen in een uitzichtloze situatie bij de club. Zondag zit hij ook niet bij de selectie voor de thuiswedstrijd tegen Ajax.

Daarom kon de achttienvoudig international zondag aanschuiven in het tv-pogramma De Tafel van Kees. "Het is een hele rare situatie, waarin er eigenlijk alleen maar verliezers zijn", zei Maduro daar.

"De grootste reden dat ik niet speel, is omdat de club me niet meer wil hebben. Er zitten geen sportieve redenen achter. Technisch directeur Nijland heeft tegen trainer Ernest Faber gezegd dat ik niet mag worden opgesteld."

Te duur

Faber stelde zondag vlak voor de thuiswedstrijd tegen Ajax in gesprek met FOX Sports dat de woorden van Maduro niet kloppen. "Natuurlijk is het niet waar. Er zit een hele geschiedenis aan vast. Ik bepaal de opstelling, anders zou ik hier niet staan." 

Volgens Maduro wil FC Groningen van hem af, omdat hij te duur zou zijn. "Voor mij is vertrekken ook de eerste optie. Deze winter kon ik naar clubs uit Amerika. Dat ging niet door, waardoor ik nog steeds speler ben van Groningen. Een beetje raar dat ze geen gebruik meer van me maken." 

Maduro kwam in totaal tot 26 wedstrijden in de Groningse hoofdmacht. De 31-jarige middenvelder vond daarin drie keer het net. Eerder stond hij onder contract bij Sevilla, Valencia en Ajax.