Jurgen Streppel was vrijdagavond kritisch op sc Heerenveen na het dure puntenverlies in eigen huis tegen laagvlieger Go Ahead Eagles (2-2). De trainer vond dat zijn ploeg zowel defensief als aanvallend tekortschoot. 

"De eerste twintig minuten speelden we nog prima. Het was wachten op de 1-0, maar door heel matig verdedigen gaven we een doelpunt weg. En ook de 2-2 was een defensieve fout van ons", constateerde Streppel na afloop voor de camera's van FOX Sports.

Heerenveen had het betere van het spel in het Abe Lenstra Stadion, maar keek bij rust wel tegen een 0-1 achterstand aan. Invallers Henk Veerman en Luciano Slagveer bezorgden de thuisploeg na zeventig minuten weer een voorsprong.

"Na rust heb ik de duimschroeven aangedraaid", verklaart Streppel het inbrengen van Veerman, Slagveer en Younes Namli aan het begin van de tweede helft. "Met drie verse wissels en zes aanvallers in het veld hebben we het om kunnen draaien, maar helaas gaven we de zege weg door opnieuw een fout achterin."

Onverdiend

Leon de Kogel bezorgde Go Ahead Eagles een minuut voor tijd een punt na halfslachtig ingrijpen van de defensie en doelman Erwin Mulder. Streppel verwijt overigens niet alleen zijn verdediging het puntenverlies in eigen huis. 

"We hadden het duel veel eerder moeten beslissen", oordeelde de coach. "Ik vind het leuk hoor, akka's en panna's. Maar het gaat wel om winnen en dus moet je vaker de trekker overhalen. Dit is zuur en onverdiend."

Door het gelijkspel blijft Heerenveen op de zesde plek steken met 37 punten. Go Ahead staat zestiende met twintig punten. 

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie