Memphis Depay heeft vrijdag met Olympique Lyon het uitduel met Girondins de Bordeaux met 1-1 gelijkgespeeld.

Memphis was vorige week in de thuiswedstrijd tegen FC Metz (5-0) met twee treffers nog de grote man aan de kant van Lyon, maar kon in Bordeaux niet opnieuw een hoofdrol voor zichzelf opeisen.

Memphis zag dat Bordeaux na zeventien minuten spelen op een 1-0 voorsprong kwam door een doelpunt van Valentin Vada.

Lange tijd leek het daarbij te blijven maar elf minuten voor tijd bezorgde Emanuel Mammana Lyon nog een punt.

Vijf minuten later werd Memphis naar de kant gehaald en ook zonder de international van Oranje zat een tweede treffer er niet meer in voor de bezoekers.

Door het late gelijkspel blijft Lyon wel vierde in de Ligue 1 en houdt het Bordeaux (vijfde) achter zich. Het verschil tussen de twee clubs is vier punten. Lyon heeft bovendien een duel minder gespeeld.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Ligue 1

RB Leipzig

In de Bundesliga lijkt RB Leipzig de strijd om het kampioenschap op te moeten geven. Op bezoek bij FC Augsburg kwam het elftal van trainer Ralph Hasenhüttl niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Als Bayern zaterdag de uitwedstrijd tegen 1. FC Köln wint, loopt de voorsprong van de titelverdediger op tot zeven punten.

Tot de winterstop kon Leipzig nog gelijke tred houden met Bayern, maar in het nieuwe jaar gaat het minder goed. In drie van de zeven duels na de winterstop verspeelde de vorig seizoen naar de Bundesliga gepromoveerde club punten.

Konstantinos Stafylidis opende vrijdag in de negentiende minuut de score voor Augsburg, waar de Nederlanders Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw ontbraken. Leipzig nam de leiding over door treffers van Timo Werner (25e minuut) en Marvin Compper (52e minuut).

De nummer twee uit Duitsland wist de voorsprong niet vast te houden. De gelijkmaker van Augsburg kwam na een uur spelen op naam van verdediger Martin Hinteregger.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Bundesliga