Karim El Ahmadi heeft zijn contract bij Feyenoord vrijdag verlengd tot medio 2019. De vorige verbintenis van de 32-jarige middenvelder liep volgend jaar af.

"Ik ben heel blij dat ik een nieuw contract heb gekregen en dat ik langer bij Feyenoord mag blijven", zei El Ahmadi bij de bekendmaking van het nieuws.

De vice-aanvoerder is bezig aan zijn derde seizoen in De Kuip, nadat hij in 2014 terugkeerde. Hij stond tussen 2008 en 2012 ook al onder contract bij Feyenoord. In de twee tussenliggende jaren speelde hij voor Aston Villa.

De 36-voudig Marokkaans international speelde dit seizoen twintig competitewedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde. Nooit eerder maakte hij zoveel doelpunten in één seizoen. Vorig seizoen pakte hij met de KNVB-beker zijn eerste prijs met Feyenoord.

Trainer Giovanni van Bronckhorst reageerde vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie verheugd op de contractverlenging van El Ahmadi. "Het is goed voor de toekomst van de club dat Karim langer blijft. Een goed signaal", zei Van Bronckhorst.

Van Beek

El Ahmadi is de tweede speler die dit kalenderjaar zijn contract verlengt bij Feyenoord. In januari werd Sven van Beek tot medio 2019 vastgelegd. Afgelopen zomer tekenden Kenneth Vermeer (tot 2020) en Eljero Elia (tot 2018) een nieuwe verbintenis.

Van Bronckhorst hoopt dat meer spelers volgen. "Het is een goed signaal van Karim. Hij ziet toekomst in Feyenoord en ik hoop dat dat naar anderen over slaat."

Feyenoord is de huidge koploper van de Eredivisie en heeft met nog tien wedstrijden te spelen vijf punten voorsprong op nummer twee Ajax. Zondag speelt de ploeg van Van Bronckhorst om 12.30 uur de Rotterdamse derby op Het Kasteel tegen Sparta.