FC Den Bosch moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De huidige coach Wiljan Vloet wordt vanaf het seizoen 2017/2018 manager voetbalzaken bij de Jupiler League-club.

De 54-jarige Vloet wordt in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor alle technische zaken bij FC Den Bosch.

"Als manager voetbalzaken is Wiljan verantwoordelijk voor de coördinerende en leidinggevende taken binnen de opleiding én het bewaken van de spelcultuur, het DNA en de technische rode draad binnen FC Den Bosch", aldus directeur Bert Wernke donderdag op de site van de club.

"In deze rol bewaakt hij de werkwijze van het eerste elftal van FC Den Bosch, daar waar het gaat om de clubfilosofie en de doorstroming van talenten uit de eigen jeugdopleiding naar het eerste elftal."

FC Den Bosch krijgt vanaf volgend seizoen weer een eigen jeugdopleiding. De laatste jaren werkte de club op dit vlak samen met RKC Waalwijk. Vloet hoopt dat er onder zijn leiding meer eigen jeugdspelers in het eerste elftal zullen gaan spelen.

"Ik zie het als een mooie kans en uitdaging om talentvolle spelers uit de regio, vanuit een duurzaam beleid, te laten doorstromen naar het eerste team", aldus Vloet.

Achtergrond

De raad van commissarissen en de directie van FC Den Bosch hebben op de achtergrond al gesprekken gevoerd met kandidaten die Vloet vanaf volgend seizoen kunnen opvolgen als hoofdtrainer.

De oud-coach van onder meer Roda JC, Sparta Rotterdam, ADO Den Haag en NEC begon op 10 februari 2016 aan zijn tweede termijn op de bank bij Den Bosch. Hij volgde toen de ontslagen René van Eck op.

De Brabanders staan met nog elf wedstrijden te gaan op de dertiende plaats in de Jupiler League met 33 punten.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Jupiler League