Eljero Elia en Rick Karsdorp kunnen zondag in de uitwedstrijd van Feyenoord tegen Sparta waarschijnlijk gewoon meespelen. 

De aanvaller en de verdediger vielen zondag uit in de met 2-1 gewonnen topper tegen PSV, maar donderdag konden ze de groepstraining hervatten.

Elia had problemen met zijn enkel en werd na 59 minuten vervangen door Bilal Basacikoglu. Karsdorp verrekte zijn kuit toen hij met een uiterste poging voorkwam dat PSV-aanvaller Steven Bergwijn op doel kon schieten.

Ook Karim El Ahmadi deed donderdag weer mee. De middenvelder had woensdag een dag rust gekregen, omdat hij nog niet zo lang terug is van de Afrika Cup.

Makkelie

De Rotterdamse derby tussen Sparta, dat woensdag door Vitesse (1-2) werd uitgeschakeld in de halve finales van de KNVB-beker, en Feyenoord begint zondag om 12.30 uur op Het Kasteel en staat onder leiding van arbiter Danny Makkelie.

Als Feyenoord wint dan is het weer dichter bij de landstitel. De koploper heeft vijf punten voorsprong op nummer twee Ajax, die zondag om 14.30 uur uit speelt tegen FC Groningen. Er zijn nog tien speelronden te gaan in de Eredivisie.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie