SC Cambuur-middenvelder Jamiro Monteiro is donderdag verkozen tot de beste speler van de derde periode in de Jupiler League. 

De 23-jarige Monteiro krijgt de bijbehorende prijs, de Bronzen Stier, zondag voorafgaand aan de uitwedstrijd van Cambuur bij Achilles'29.

De aanvoerders, trainers en supporters van de Jupiler League-clubs kozen voor de in Rotterdamse Kaapverdiaan omdat hij een belangrijke rol speelde in de sterke start van Cambuur in 2017. Afgelopen vrijdag werd met 4-0 gewonnen van MVV Maastricht.

De Leeuwarders zijn gestegen naar de zesde plaats en spelen donderdagavond bovendien de halve finale van de KNVB-beker tegen AZ. 

De andere genomineerden waren Johnatan Opoku (VVV-Venlo), Tom Overtoom (Almere City FC) en Joey Veerman (FC Volendam).

Grootste talent

De 18-jarige Veerman krijgt wel de Bronzen Stier voor het grootste talent van de derde periode. Maurice Steijn, die met koploper VVV-Venlo op weg lijkt naar de titel, werd de beste trainer en FC Oss-spits Tom Boere werd met acht goals topscorer.

De 24-jarige Boere kreeg ook al twee stieren voor de tweede periode. Hij werd ook toen topscorer en bovendien beste speler. Abdelhak Nouri van Jong Ajax kreeg de Bronzen Stier voor de beste speler van de eerste periode.

De winnaars van de Bronzen Stier dingen mee naar de Gouden Stier, de prijs voor de beste speler en de beste trainer van het seizoen. Vorig jaar gingen die prijzen naar Sparta-spits Thomas Verhaar en Sparta-trainer Alex Pastoor.

Bekijk het programma en de stand in de Jupiler League