Ibrahim Afellay heeft zijn aflopende contract bij Stoke City donderdag met twee jaar verlengd tot medio 2019. 

"Ik ben heel erg blij dat ik langer bij Stoke blijf", zegt Afellay bij de bekendmaking van het nieuws op de website van zijn club.

Door het nieuwe contract begint de 30-jarige middenvelder volgend seizoen aan zijn derde jaar bij Stoke, dat hem in 2015 overnam van FC Barcelona.

"Vanaf de eerste dag dat ik hier ben voel ik me welkom", vertelt Afellay. "Stoke is een grote familie voor me. Ik zie de toekomst daarom met vertrouwen tegemoet en hoop dat de club zich verder zal ontwikkelen."

Blessure

Vorig seizoen kwam Afellay tot 31 Premier League-wedstrijden en scoorde hij twee keer. Zijn seizoen kwam in april ten einde vanwege een ernstige kruisbandblessure. In december maakte hij zijn rentree en sindsdien krijgt hij weer veelvuldig speeltijd.

De 53-voudig Oranje-international merkt dat hij sinds zijn rentree grote stappen heeft gezet. "De blessure ligt helemaal achter me. Ik denk dat ik heb laten zien heb dat ik op de goede weg ben en ik kijk alleen maar vooruit. Elke dag werk ik hard om het beste uit mezelf te halen."

In zijn jaren bij FC Barcelona scheurde Afellay ook al een kruisband en mede daardoor wist hij nooit een basisplaats af te dwingen bij de Catalanen. Hij werd door de Spaanse club uitgeleend aan Schalke 04 en Olympiakos en begon zijn loopbaan bij PSV.

Met Stoke staat Afellay momenteel tiende in de Premier League. De ploeg van trainer Mark Hughes speelt zaterdag om 16.00 uur thuis tegen Middlesbrough.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League