Trainer Luis Enrique vertrekt aan het einde van het seizoen bij FC Barcelona. De coach heeft besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen.

Enrique maakte het nieuws woensdagavond bekend na afloop van het competitieduel van zijn ploeg met Sporting Gijon in Camp Nou (6-1 winst). 

"Ik wil de club bedanken voor het vertrouwen in mij. Het zijn onvergetelijke jaren geweest, maar nu is het even mooi geweest. Ik ben toe aan rust", zegt de 46-jarige Spanjaard op de site van FC Barcelona. 

Enrique staat sinds het seizoen 2014/2015 aan het roer bij FC Barcelona. De Spanjaard veroverde in zijn eerste jaar met de Catalanen de Champions League, de landstitel en de Copa del Rey.

Champions League

Vorig seizoen mocht FC Barcelona zich wederom de beste ploeg van Spanje noemen. De huidige koploper in de Primera Division won in 2016, naast de titel en de beker, ook het WK voor clubteams en de Super Cup.

Dit seizoen gaat het Barcelona vooral in de Champions League minder goed af. De formatie van Enrique staat op de rand van uitschakeling na de 4-0 nederlaag tegen Paris Saint-Germain in het heenduel van de achtste finales. 

Barcelona maakt nog wel volop kans op het kampioenschap en bekerwinst. De ploeg van Jasper Cillessen neemt het op 27 mei in de finale van de Copa del Rey op tegen Alaves. In de competitie staat Barcelona momenteel aan kop. Real Madrid heeft een punt minder, maar ook een duel minder gespeeld.

Succesvol

Voorzitter Josep Bartomeu zegt het besluit van Enrique te respecteren. De preses heeft er vertrouwen in dat de coach zijn periode bij Barcelona op een goede manier kan afsluiten.

"Voor ons is Luis Enrique een fantastische coach geweest. Hij heeft ons geweldige successen gebracht en ik weet zeker dat er nog meer in zit. De spelers denken dat ook", aldus Bartomeu.

Middenvelder Ivan Rakitic sloot zich daarbij aan. "De trainer heeft ons na de wedstrijd als eerste verteld dat hij vertrekt. We willen genieten van de laatste maanden met hem en het seizoen succesvol afsluiten."

Bekijk de uitslagen en de stand in de Primera Division