Vitesse lijkt er niet in te slagen om stadion Gelredome te kopen. Gelredome NV en de Exploitatiemaatschappij Gelredome (BVEG) voelen er niets voor om het stadion van de hand te doen.

De partijen zijn bang dat Vitesse het belang van voetbalactiviteiten boven andere evenementen zal laten gaan. BVEG is bovendien niet van plan om de aandelen in het complex te verkopen aan Vitesse.

Dat schrijven de twee partijen dinsdag in een brief aan Gedeputeerde Staten van Gelderland. Vitesse kan Gelredome nu niet kopen, omdat in het verleden is afgesproken dat de club dan een boete van 11,3 miljoen euro moet betalen.

Die boete is vastgelegd omdat Gelredome destijds met veel overheidssubsidie is gebouwd aangezien het stadion een sterk multifunctioneel karakter zou krijgen.

Vitesse heeft de provincie deze maand gevraagd de boete te laten vallen, zodat de club eigenaar en exploitant van het stadion kan worden.

Evenementenlocatie

In een brief aan de provincie garandeert directeur Joost de Wit van Vitesse dat de club er juist heel veel aan wil doen om van het stadion "weer een aantrekkelijke evenementenlocatie" te maken. Dat zou ook nodig zijn voor een gezonde financiële exploitatie.

Vastgoedbeheerder Spes Bona onderhandelt op dit moment met een Amerikaanse investeerder over verkoop van het complex. Woensdag komt de kwestie aan de orde in de vergadering van Provinciale Staten van Gelderland.

Verschillende partijen zijn niet tegen het schrappen van de boete, wat de weg voor Vitesse vrij zou maken.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie