Leicester City heeft de eerste competitiewedstrijd zonder de ontslagen coach Claudio Ranieri direct gewonnen. De regerend landskampioen won thuis met 3-1 van Liverpool, waar Georginio Wijnaldum in de basis stond.

Jamie Vardy was net als vorig seizoen van grote waarde voor 'The Foxes'. De spits opende in het King Power Stadium de score en was ook verantwoordelijk voor de derde treffer van Leicester.

Craig Shakespeare, de opvolger van Ranieri, viel tegen Liverpool terug op de ploeg die Leicester vorig seizoen de allereerste landstitel bezorgde. Alleen N'Golo Kanté was niet van de partij, aangezien hij tegenwoordig voor Chelsea speelt.

Leicester speelde voor eigen publiek vol passie en kwam dankzij Vardy na een halfuur dan ook verdiend op voorsprong. Danny Drinkwater verdubbelde de score nog voor rust met een fraaie volley.

Vardy maakte na uur zelfs 3-0 met een kopbal, waarna Philippe Countinho de spanning terugbracht met de 3-1. Verder liet Leicester het echter niet komen.

Ranieri

De voorsprong zorgde voor veel plezier bij de fans van Leicester, die hun club dit seizoen tegen degradatie zien vechten. Desondanks lieten ze vaak merken hun oude coach Ranieri niet te zijn vergeten. De Italiaan werd geregeld toegezongen.

Door de zesde zege van het seizoen neemt Leicester een beetje afstand van de onderste regionen. De ploeg staat nu vijftiende met 24 punten. Liverpool is vijfde met 49 punten.

Bekijk de uitslagen. het programma en de stand in de Premier League