Andres Iniesta gelooft er nog steeds in dat zijn ploeg FC Barcelona zich volgende week ten koste van Paris Saint-Germain voor de kwartfinales van de Champions League kan plaatsen.

In de geschiedenis van de Champions League lukte het nog nooit een team in de knock-outfase een achterstand van 4-0 uit de eerste wedstrijd in de return goed te maken. De aanvoerder van de Catalanen heeft goede hoop dat zijn ploeg volgende week tegen PSG voor die primeur zorgt.

"Hoe moeilijk de situatie ook is, we moeten erin geloven. Ik denk dat wij de kwaliteiten hebben om Paris Saint-Germain in de problemen te brengen", zei Iniesta maandag.

De Spanjaard werd vorige week met Barcelona te kijk gezet in Parijs, maar weet dat Barcelona normaal weinig moeite heeft met scoren. In 24 competitiewedstrijden troffen de Catalanen 65 maal doel.

"Dat we dit weekeinde na een paar moeilijke weken de uitwedstrijd tegen Atletico wonnen, geeft ons veel vertrouwen'', aldus Iniesta. Barcelona won dat duel in de Primera Division zondag met 1-2.

Bekijk het programma en de uitslagen in de Champions League