Borussisa Dortmund moet het de komende tijd stellen zonder Mario Götze. Er is een stofwisselingsziekte ontdekt bij de 24-jarige aanvallende middenvelder, waardoor hij voorlopig niet kan meetrainen met de groep.

"Ik word momenteel behandeld en zal er alles aan doen om weer terug te keren bij het team, zodat ik de club zo snel mogelijk weer kan helpen om zijn doelen te bereiken dit seizoen", aldus Götze maandag op de site van Borussia Dortmund.

De 62-voudig international van Duitsland kent tot nu toe geen gelukkige terugkeer bij de 'BVB'. De spelmaker kwam afgelopen zomer over van Bayern München, maar speelde door spierproblemen pas elf Bundesliga-duels voor Borussia, de club waarvoor hij tussen 2009 en 2013 ook al uitkwam.

Nieuw en uitgebreid onderzoek heeft uitgewezen dat de blessures van Götze voortkomen uit een stofwisselingsziekte.

"We zijn blij dat we nu de reden voor de problemen van Mario hebben ontdekt. Hij heeft alle steun van ons tijdens zijn herstel", aldus technisch directeur Michael Zorc.

Borussia Dortmund staat met nog twaalf wedstrijden te gaan op de derde plek in de Bundesliga, met dertien punten achterstand op koploper Bayern München.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Bundesliga