Technisch manager Marcel Brands vindt dat de selectie van PSV niet hongerig genoeg is om voor de derde keer op rij kampioen te worden.

PSV verloor zondag met 2-1 van Feyenoord, waardoor het gat met de koploper is opgelopen tot elf punten.

"Feyenoord was wel bereid om tot de bodem te gaan. Wij kwamen daarin een stuk minder voor de dag", vertelt Brands, die met PSV ook al uitgeschakeld is in Europa en in het KNVB-bekertoernooi, maandag tegen de NOS.

"Ik voel me daar ook verantwoordelijk voor. Blijkbaar hebben we een selectie die niet meer hongerig genoeg is om een derde titel te winnen. Maar het zou niet zo mogen zijn dat de verzadiging toeslaat, helemaal als je weet wat een kampioenschap kan losmaken."

Tweede plaats

De afgelopen twee jaar ging de titel naar Eindhoven en afgelopen zomer vertrokken er met onder meer Jeffrey Bruma en Maxime Lestienne ook enkele spelers, maar grote veranderingen in de selectie waren volgens Brands niet aan de orde.

"Je kunt spelers niet zomaar wegsturen. Als we nu bovenaan hadden gestaan, zegt iedereen dat we heel knap de selectie bij elkaar hadden gehouden."

Brands wil ook nog niet vooruitblikken op de komende transferzomer. "We gaan kijken wat de komende maanden gaan brengen en dan kijken we wat de mogelijkheden zijn. Het is nog koffiedik kijken Ik denk dat er nog een belangrijk doel is: vol voor de tweede plaats gaan."

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie