Memphis Depay denkt dat zijn twee goals tegen FC Metz pas het begin zijn van heel veel moois. De aanvaller van Olympique Lyon maakte zondag de eerste twee treffers in het door zijn nieuwe ploeg met 5-0 gewonnen competitieduel.

"Hoewel ik twee keer scoorde, waren er nog genoeg dingen die beter hadden gekund", vertelde de van Manchester United overgekomen aanvaller aan Franse media. "Maar ik boek progressie. Dit is ook pas de tweede keer dat ik negentig minuten speel."

Voor Memphis was het niet zijn eerste doelpunt voor Lyon. Drie weken geleden scoorde hij al tegen Nancy, maar als laatste doelpuntenmaker in de met 4-0 gewonnen wedstrijd was zijn rol toen veel minder belangrijk dan tegen Metz.

"Ik speelde nu niet eens mijn beste wedstrijd, maar ik scoorde twee keer", zei de international na de zege op Metz. "Ik ben nog lang niet op mijn topniveau. Ik ben pas 23 jaar en heb nog veel te leren."

Lyon had het aanvankelijk lastig met Metz, maar twee minuten voor rust opende Memphis de score. Aan het begin van de tweede helft maakte hij ook de 2-0, waarna het verzet van de tegenstander gebroken was.

"Ik weet dat er nog veel dingen verkeerd gaan en dat er meer automatismen in mijn spel moeten komen. Maar ik blijf hard werken en zal altijd mijn best doen."

Persoonlijkheid

Jean-Michel Aulas, eigenaar van Lyon, toonde zich verheugd met het optreden van Memphis. "We zijn er drie maanden mee bezig geweest om hem te halen. Hij heeft nu al enkele belangrijke goals gemaakt."

"Zijn persoonlijkheid is een aangename verrassing. Iedereen vertelt me dat hij een chique type is en een jongen die de hele club naar een hoger niveau tilt."

Lyon staat nog altijd vierde in de Ligue 1. De achterstand op koploper AS Monaco bedraagt liefst zestien punten, al heeft Lyon wel een duel minder gespeeld.

Bekijk de stand, uitslagen en het programma in de Ligue 1