Peter Bosz was na afloop van de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (4-1) blij met de overwinning, maar ontevreden over de instelling van zijn elftal. Dat nam de trainer van Ajax ook zichzelf kwalijk.

Vooral over de eerste helft (1-1) was de trainer van Ajax slecht te spreken "Die was gewoon echt slecht", gaf hij onomwonden toe bij FOX Sports.

"Het was niet agressief genoeg", vervolgde Bosz. "We misten de juiste scherpte en dat was in alle facetten van het spel terug te zien. Dat neem ik ook mezelf kwalijk."

"Na de zware wedstrijd afgelopen donderdag tegen Legia Warschau (1-0 zege, red.) heb ik kennelijk niet de juiste snaar weten te raken bij mijn spelers. Het was in alle opzichten veel te makkelijk."

De Ligt

Na de rust kwam het toch nog goed met Ajax. Volgens Bosz was die opleving voor een groot deel te danken aan de pas 17-jarige verdediger Matthijs de Ligt, die na de rust de geblesseerde Nick Viergever verving en in de 56e minuut met een kopbal de 2-1 liet aantekenen.

"Hij bracht duidelijk nieuw elan. Hij zorgde voor de agressie die we in de eerste helft misten", concludeerde Bosz.

Over de blessure van Viergever had Bosz nog geen nieuws te melden. "Nick had het over verkramping in zijn lies. We moeten de ernst even afwachten."

Neres

De trainer liet in de 72e minuut miljoenenaankoop David Neres zijn debuut maken. Bosz was positief over de Braziliaan, die zijn stempel nog niet kon drukken tijdens zijn eerste minuten in het shirt van Ajax. "Hij was 'vast' in zijn dribbels en aannames. Hij maakte de juiste keuzes. Het zag er leuk uit."

Ajax staat na de zege nog altijd vijf punten achter op koploper Feyenoord, dat zondag met 2-1 van PSV won. Volgende week spelen de Amsterdammers uit tegen FC Groningen.

Bekijk de stand en de uitslagen in de Eredivisie