Leicester City-doelman Kasper Schmeichel noemt de geruchten dat een groepje ervaren spelers invloed heeft gehad op het ontslag van manager Claudio Ranieri "belachelijk" en "pijnlijk".

"Onze eigenaars praten heel vaak met de spelers, maar op geen enkel moment hebben ze ons advies gevraagd over de toekomst van de manager", aldus de 30-jarige Schmeichel zaterdag tegen Sky Sports.

Datzelfde medium berichtte vrijdag, een dag na het verrassende ontslag van Ranieri bij de regerend Engels kampioen, dat ervaren spelers van Leicester na het verloren Champions League-duel met Sevilla tegen de Thaise clubeigenaren gezegd hadden dat ze niet blij meer waren met de Italiaan.

"Dat zijn schadelijke berichten", vindt Schmeichel. "Ik kan als speler van deze club alleen maar zeggen dat ik en de rest van de spelers geen enkele invloed hebben op een beslissing als deze. Onze eigenaars zijn succesvolle zakenmensen die al vele beslissingen hebben genomen in hun professionele carrière."

"Het doet pijn om te lezen dat wij als spelers een rol zouden hebben gespeeld in het ontslag van Ranieri. Het is belachelijk om te denken dat een speler bij welke club dan ook in Engeland zo veel invloed zou hebben."

Afscheid

Ranieri nam zaterdagochtend op het trainingscomplex van Leicester City afscheid van de spelersgroep. "Claudio bedankte de spelers voor hun inzet en voor vorig seizoen", aldus Schmeichel. "Hij is een zeer sympathieke man, hij bedankte elke speler en elk lid van de technische staf afzonderlijk."

"Niemand vindt het leuk om te zien dat iemand zijn baan verliest. Ik heb alleen maar respect en voel alleen maar dankbaarheid voor Claudio en wat hij voor deze club heeft gedaan. Wij moeten als spelers naar onszelf kijken, want we hebben dit seizoen niet goed gepresteerd. Zo simpel is het."

Ranieri verraste vorig seizoen vriend en vijand door de 'Foxes' naar de eerste landstitel in de 133-jarige clubgeschiedenis te leiden, maar deze jaargang gaat het een stuk minder met Leicester.

De regerend kampioen staat door de zege van Crystal Palace zaterdag op Middlesbrough (1-0) op de achttiende plaats in de Premier League, een plek die aan het eind van het seizoen degradatie betekent. Leicester heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie, een thuisduel met Liverpool op maandag.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League