ADO Den Haag heeft vrijdagavond in eigen huis tegen FC Twente het eerste punt van dit kalenderjaar gepakt. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk speelde met 1-1 gelijk tegen de Enschedeërs.

ADO kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij Ruben Schaken. Nog voor rust maakte spits Enes Ünal gelijk namens de bezoekers.

Ondanks het punt blijft ADO hekkensluiter in de Eredivisie. De club uit de Hofstad heeft achttien punten uit 24 wedstrijden. FC Twente is met 35 punten de nummer zes.

In Den Haag hoopte men op een voortzetting van een goede reeks tegen FC Twente. De vorige drie thuisduels tegen de club uit Overijssel werden namelijk gewonnen.

Eerder vrijdag had de KNVB goed nieuws voor ADO. De licentiecommissie zette de club opnieuw in de 'veilige' categorie 2 dankzij de betaling van 2,5 miljoen euro die grootaandeelhouder Hui Wang vorige maand deed.

Marsman

Tegen FC Twente kwam ADO al na twaalf minuten op voorsprong. Doelman Nick Marsman kreeg de bal na een schot van Guyon Fernandez niet onder controle, waarna Schaken van dichtbij de 1-0 liet aantekenen.

De bezoekers slaagden er aanvankelijk niet echt in om gevaarlijk te worden, maar binnen het halfuur was het toch gelijk. Spits Ünal maakte zijn eerste treffer sinds 17 december door van afstand raak te schieten. Het was zijn elfde doelpunt van het seizoen.

Bijna kwam FC Twente direct weer op achterstand. Na een schot van Dion Malone kwam de bal via keeper Marsman tegen de paal.

De tweede helft was tegenvallend met weinig kansen voor beide doelen. ADO ging in de slotfase nog vol op jacht naar de overwinning, maar die kwam er niet meer.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie