ADO Den Haag is vrijdag door de licentiecommissie van de KNVB ingedeeld in de 'veilige' categorie 2. Dat betekent dat de Eredivisionist de financiële huishouding voldoende op orde heeft.

De licentiecommissie maakte de indeling op basis van de jaarcijfers van ADO, die de club voor 1 februari had ingeleverd bij de voetbalbond.

Het goede nieuws voor ADO komt vooral door de betaling die grootaandeelhouder Hui Wang in januari deed. Na een conflict besliste de rechter dat United Vansen, het bedrijf van de Chinees, een bedrag van van 2,5 miljoen euro moest overmaken.

ADO en United Vansen lagen maanden in de clinch over de betaling. Beide partijen troffen elkaar vorig jaar december voor de Ondernemingskamer in Amsterdam.

Die besloot Wang te schorsen als voorzitter van de raad van commissarissen van ADO en die functie voorlopig over te dragen aan Ben Knüppe.

Hekkensluiter

Sportief gezien kent ADO een slecht seizoen. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk is momenteel hekkensluiter in de Eredivisie met achttien punten uit 24 duels. Groenendijk volgde eerder deze maand de ontslagen Zeljko Petrovic op.

ADO pakte later vrijdag het eerste punt van 2017. Thuis tegen FC Twente werd met 1-1 gelijkgespeeld.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie