PSV-trainer Phillip Cocu is niet blij met een column van Gijs de Jong, directeur operationele zaken van de KNVB. De bestuurder schreef donderdag dat hij hoopt dat Feyenoord zondag de topper in De Kuip wint van PSV.

"Ik zal thuis duimen voor Feyenoord. Ja, sorry Eindhoven, maar ik meen dat", meldde De Jong, geboren Brabander en normaal gesproken PSV-fan, in zijn column.

"Die ongelooflijk grote club Feyenoord, komend van zo ver, jaar-in-jaar-uit geploeterd om financieel en ander onheil af te wenden, eindelijk staat die volksclub weer op de drempel van een landstitel."

Cocu is verbaasd over de woorden van De Jong, die ook nog schreef dat een kampioenschap voor Feyenoord goed zou zijn voor het Nederlandse voetbal.

"Laat ik vooropstellen dat als jij een column schrijft, je daar rustig voor gaat zitten", aldus de PSV-trainer. "Dan heb je er dus over nagedacht. Dan vind ik het wel zorgwekkend dat de algemeen directeur van de KNVB zich hierover uitlaat."

"Of het nu PSV is, of Ajax of Feyenoord. Dat maakt me helemaal niet uit. Het lijkt mij dat je dat vanuit die positie helemaal niet moet doen. Ik denk dat iemand die in zo'n functie werkt alle belangen van het Nederlandse voetbal behartigt en moet aansturen. Dan ga je je volgens mij niet uitlaten over voorkeuren."

Waterreus: Zo gaat PSV tegen Feyenoord de titelstrijd spannend houden
Waterreus: Zo gaat PSV tegen Feyenoord de titelstrijd spannend houden

Acht punten

De achterstand van PSV op koploper Feyenoord bedraagt acht punten. Ajax is de nummer twee en heeft vijf punten minder dan de Rotterdammers.

Zowel Feyenoord als PSV heeft een fitte selectie voor de topper. Bij de ploeg uit Eindhoven keert Jürgen Locadia na zes maanden terug in de wedstrijdselectie. De 23-jarige aanvaller liep begin dit seizoen een liesblessure op.

Het duel in De Kuip begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Bas Nijhuis.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie