José Mourinho heeft vrijdag op originele wijze zijn steun betuigd aan Claudio Ranieri. Tijdens de persconferentie voor de League Cup-finale droeg de manager van Manchester United een polo met de letters CR, de initialen van de bij Leicester City ontslagen trainer.

"Dit is voor mij een kleine hommage aan iemand die prachtige geschiedenis heeft geschreven in de Premier League", sprak Mourinho. "Zijn ontslag is moeilijk te accepteren."

Eerder op vrijdag plaatste de Portugees al een bericht op Instagram waarin hij Ranieri een hart onder de riem stak. "De kampioen van Engeland en FIFA Trainer van het Jaar is ontslagen. Dat is het nieuwe voetbal, Claudio. Blijf lachen, vriend. Niemand kan de geschiedenis die je hebt geschreven uitwissen."

Vorig seizoen zorgde Ranieri nog voor een sensatie door met het bescheiden Leicester de landstitel te grijpen. Dit jaar gaat het beduidend minder met de club, die moet vrezen voor degradatie uit de Premier League.

In 2015 overkwam Mourinho hetzelfde. Een halfjaar nadat hij Chelsea naar het kampioenschap leidde werd hij op straat gezet.

Mourinho steunt ontslagen Ranieri met initialen CR op polo
106
Mourinho steunt ontslagen Ranieri met initialen CR op polo

Finale

In de finale van de League Cup moet United het zondag tegen Southampton zonder de geblesseerde Henrikh Mkhitaryan stellen. Phil Jones is volgens Mourinho nog een vraagteken, terwijl Michael Carrick en Wayne Rooney weer fit zijn.

De Portugese manager zag tot zijn ongenoegen dat United vrijdag bij de loting van de Europa League aan FK Rostov werd gekoppeld. "Het is op elk gebied een slechte loting. Rostov is ver weg en heeft een goede ploeg. De wedstrijden zijn in een drukke en moeilijke periode gepland."

De Russen waren eerder verantwoordelijk voor de uitschakeling van Ajax (play-offs) en PSV (groepsfase) in de Champions League. "Ze hebben goed gespeeld in de Champions League", vindt Mourinho. "Defensief en fysiek zijn ze enorm sterk."  

De finale tussen Manchester United en Southampton in de League Cup begint zondag om 17.30 uur Nederlandse tijd.