SC Bastia heeft voorwaardelijk een punt in mindering gekregen in de Ligue 1 vanwege racistische leuzen van supporters richting Nice-aanvaller Mario Balotelli.

Als supporters zich weer misdragen, wordt de club één punt ontnomen. Bastia moet van de Franse bond ook de oostelijke tribune van het stadion de komende drie wedstrijden gesloten houden.

Balotelli meldde na SC Bastia-OGC Nice (1-1) van 20 januari op Instagram dat een groepje toeschouwers apengeluiden maakte als hij aan de bal kwam.

Daarop besloot Bastia beelden te publiceren van de wanpraktijken met een oproep naar de daders om zich zo snel mogelijk te melden.

Een 40-jarige man bekende daarna dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan het maken van apengeluiden richting Balotelli. Zijn lidmaatschap werd afgepakt en hij kreeg een stadionverbod.

Laatste

Het is niet de eerste keer dat Balotelli het doelwit is van racisme. De Italiaan was in het verleden als speler van onder meer Manchester City en AC Milan ook al slachtoffer van discriminerende uitlatingen van toeschouwers.

Bastia staat op de voorlaatste plaats in de hoogste Franse competitie.

Balotelli zit momenteel een schorsing uit voor zijn rode kaart tegen Lorient van afgelopen weekend. Hij mist daardoor het duel met Montpellier van vrijdag.

Bekijk de stand en het programma in de Ligue 1