De ervaren spelers van Leicester City hebben volgens Sky Sports na het verloren Champions League-duel met Sevilla tegen de clubeigenaren gezegd dat ze niet blij meer waren met trainer Claudio Ranieri.

De eigenaren kregen dat te horen bij een vergadering met de spelers op donderdagochtend.

De bestuurders besloten na de vergadering om Ranieri, die Leicester vorig seizoen naar de eerste titel in de Premier League had geleid, te ontslaan.

De spelers vertelden volgens bronnen tegenover Sky Sports dat de relatie tussen de Italiaanse trainer en de rest van de technische staf, waaronder assistent-trainer Craig Shakespeare, de laatste tijd verslechterd was.

Degradatie

In een verklaring van het bestuur werd de steeds groter wordende dreiging van degradatie als reden gegeven voor het ontslag.

Leicester City staat na 25 duels slechts één punt boven de degradatiestreep op de zeventiende plaats in de Premier League.

Assistent-trainer Paolo Benetti en fysiek trainer Andrea Azzalin zijn in navolging van Ranieri ook vertrokken bij de club.

Shakespeare en assistent-trainer Mike Stowell zijn waarschijnlijk eindverantwoordelijk als Leicester City het maandag in de Premier League opneemt tegen Liverpool.

Mancini

Bookmakers verwachten dat Roberto Mancini zijn landgenoot Ranieri gaat opvolgen bij Leicester. Bij zowel Sky Bet als William Hill is Mancini de favoriet

Mancini's laatste club was Internazionale, waar hij vorig jaar augustus moest vertrekken. De Italiaan heeft een grote reputatie in Engeland, omdat hij in 2012 Manchester City kampioen maakte.

Andere trainers die het goed doen bij de bij bookmakers zijn Guus Hiddink en Frank de Boer, hoewel Nigel Pearson, oud-trainer van Leicester, nog iets hogere ogen gooit.