Ajax begint donderdag in het Europa League-duel met Legia Warschau met dezelfde basisopstelling als zondag in de Eredivisie-wedstrijd tegen Vitesse. Dat betekent dat Jairo Riedewald opnieuw de geblesseerde Daley Sinkgraven als linksback vervangt. Aanwinst David Neres begint op de bank.

Sinkgraven liep vorige week in de heenwedstrijd in Polen een enkelblessure op, waardoor hij ook al het duel met Vitesse van zondag (0-1 winst voor Ajax) miste.

Joël Veltman ontbrak vorige week in Polen vanwege ziekte en keert nu weer terug in de basisopstelling van trainer Peter Bosz. Kenny Tete, zijn vervanger in de heenwedstrijd, kreeg rood en is nu geschorst. 

Ajax begint met het gebruikelijke drietal op het middenveld: Davy Klaassen, Hakim Ziyech en Lasse Schöne. Laatstgenoemde verlengde woensdag zijn contract bij Ajax met twee jaar tot medio 2019.

Bertrand Traoré krijgt in de voorhoede opnieuw de voorkeur boven Justin Kluivert. David Neres zit voor het eerst op de bank bij de Amsterdammers en kan zijn debuut maken. De 19-jarige Braziliaan traint inmiddels een week mee.

Bij Legia is er een basisplaats voor Valeri Qazaishvili, die door Vitesse verhuurd is aan de Poolse club. Voornalig PEC Zwolle-spits Tomas Necid mag niet starten. De Tsjech zit op de bank.

Taylor

De wedstrijd tussen Ajax en Legia Warschau begint donderdagavond in de Amsterdam Arena om 19.00 uur en staat onder leiding van de Engelse scheidsrechter Anthony Taylor. De heenwedstrijd in de zestiende finales eindigde vorige week in Warschau in 0-0.

Ajax en Legia Warschau speelden twee jaar geleden ook tegen elkaar in de eerste ronde van de knock-outfase in de Europa League. De Amsterdamse ploeg won beide duels (1-0 thuis en 3-0 in Polen).

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sanchez, Viergever, Riedewald; Schöne, Klaassen, Ziyech; Traoré, Dolberg, Younes.

Opstelling Legia Warschau: Malarz; Broz, Pazdan, Dabrowski, Hlousek; Jodlowiec, Kopszýnski; Qazaishvili, Odjidja, Guilherme; Lucharczyk.