Sevilla heeft woensdagavond een eerste stap gezet naar de kwartfinales van de Champions League. De Spanjaarden wonnen de heenwedstrijd van de achtste finales met 2-1 van Leicester City.

Sevilla kwam in eigen huis na 25 minuten op voorsprong via Pablo Sarabia. Na veertien minuten had Joaquin Correa eigenlijk al voor de openingstreffer moeten zorgen, maar de aanvaller miste een strafschop.

Correa maakte zijn misser een kwartier na rust goed door de score te verdubbelen. Een kwartier voor tijd tekende Jamie Vardy nog voor de aansluitingstreffer en daarmee het belangrijke uitdoelpunt: 2-1.

Leicester City, dat als groepswinnaar de knock-outfase bereikte van de Champions League, werd afgelopen week door Millwall uitgeschakeld in de FA Cup.

De ploeg van manager Claudio Ranieri hoopte tegen Sevilla weer wat vertrouwen op te doen voor de strijd tegen degradatie uit de Premier League.

Schmeichel

De regerend kampioen in Engeland kwam er woensdag echter niet aan te pas tegen Sevilla. Leicester mocht doelman Kasper Schmeichel dankbaar zijn dat de schade in de eerste helft enigszins beperkt bleef. 

Correa mocht in de veertiende minuut een strafschop nemen nadat hij zelf door aanvoerder Wes Morgan opzichtig onderuit was gehaald. Schmeichel kon de slappe inzet van Correa echter klemvast pakken.

Tien minuten later kwam het veel betere Sevilla alsnog op voorsprong. Uit een prachtige voorzet van Sergio Escudero kopte Pablo Sarabia diagonaal raak: 1-0.

Correa

Na de rust was het wachten op de tweede treffer van Sevilla. Na ruim een uur maakte Correa zijn misser van elf meter goed door te scoren na een technisch hoogstandje van Stevan Jovetic (2-0). Daarmee leek het verzet van Leicester gebroken, al bleef de Engelse ploeg op zoek naar de aansluitingstreffer.

Die kwam er uiteindelijk ook. Uit het niets kwam Vardy in de 73e minuut tot scoren uit een scherpe voorzet van Drinkwater. Daarmee bezorgde hij Leicester een welkome opsteker en perspectief voor de return over enkele weken. 

Bekijk het programma en de uitslagen in de Champions League