De Vietnamese voetbalbond (VFF) heeft woensdag harde straffen uitgedeeld aan twee spelers en een trainer van de club Long An FC, die zondag in het competitieduel met Ho Chi Minh City op opvallende wijze protesteerden tegen een late strafschop.

Keeper Nguyen Minh Nhut en aanvoerder Huynh Quang Thanh van Long An zijn voor twee jaar geschorst door de VFF, terwijl coach Ngo Quang Sang en voorzitter Vo Thanh Nhiem bestraft zijn met een uitsluiting van drie jaar.

"Ze zijn gestraft omdat ze de wedstrijd hebben verstoord, de beslissing van de scheidsrechter niet respecteerden en omdat ze schade hebben berokkend aan de reputatie en eer van de VFF", meldt de Vietnamese bond in een verklaring.

Long An kreeg zondag in het duel op het hoogste niveau in de negentigste minuut en bij een 2-2 stand een dubieuze penalty tegen. De spelers van bezoekers waren woedend op de scheidsrechter en lieten dat duidelijk merken.

Vietnamees voetbalteam heeft geen zin meer na strafschop tegen
Vietnamees voetbalteam heeft geen zin meer na strafschop tegen

Keeper Minh Nhut draaide zich uit protest om op het moment dat de penalty genomen werd en het hele team weigerde nog iets te doen, waardoor Ho Chi Minh City in blessuretijd uitliep naar een 5-2 zege.

Long An staat na zes wedstrijden veertiende en laatste in de Vietnamese V-League 1 met vier punten. Ho Chi Minh City is de nummer acht met drie punten meer.