Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij zien het niet zitten om volgend seizoen trainer te worden van Jong PSV.

"We hebben gesproken met Van Bommel en Van Nistelrooij, maar Jong PSV is voor beiden geen optie", zegt technisch manager Marcel Brands dinsdag in De Telegraaf.

Brands is op zoek naar een nieuwe trainer voor de ploeg uit de Jupiler League, omdat Pascal Jansen na dit seizoen Art Langeler opvolgt als hoofd jeugdopleiding. Langeler gaat verder als bondscoach van Jong Oranje.

Vanwege het afzeggen van de 39-jarige Van Bommel en de een jaar oudere Van Nistelrooij gaat PSV op zoek naar een externe kandidaat.

PSV onder-19

Zowel Van Bommel als Van Nistelrooij heeft wel de juiste diploma's en beiden werken al met de jeugd van PSV. Van Bommel combineert dat met zijn functie als assistent van bondscoach Bert van Marwijk bij Saoedi-Arabië.

Mogelijk wordt een van de twee wel trainer van PSV onder-19. Brands, die in maart de trainersstaf voor volgend compleet wil hebben, heeft er begrip voor dat Van Bommel en Van Nistelrooij Jong PSV niet zien zitten.

"Jong PSV lijkt me ook niet het beste elftal om mee te starten als beginnende trainer. Het zou gelijk betaald voetbal zijn zonder dat je ooit een eigen team onder je hoede hebt gehad."

Onder Jansen presteert Jong PSV momenteel uitstekend in de Jupiler League. De Eindhovenaren, die maandag met 2-0 wonnen van NAC Breda, staan vijfde. Vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen RKC.

Bekijk het programma en de stand in de Jupiler League