Voetbal

Fitte Ajax-aanwinst Neres hoopt zo snel mogelijk te debuteren

David Neres, de nieuwe aanwinst van Ajax, voelt zich topfit en hoopt zo snel mogelijk zijn debuut te maken in het shirt van de Amsterdammers.

De 19-jarige Braziliaan, die vorige maand voor liefst 12 miljoen euro werd overgenomen van São Paulo, arriveerde vrijdag in Amsterdam en werd in de Arena voorgesteld aan de pers.

"Ik ben klaar om te spelen. Zelfs zondag al", doelde Neres bij zijn presentatie op het komende uitduel met Vitesse. Ajax laat echter weten dat de aanvaller in de Gelredome nog niet zijn opwachting zal maken, al is hij wel speelgerechtigd.

Neres heeft in het restant van het seizoen een helder doel voor ogen. "Ik wil met Ajax kampioen worden om vervolgens in de Champions League te kunnen spelen."

De jeugdinternational van Brazilië, die met rugnummer 7 gaat spelen, kijkt ernaar uit om een betere speler te worden. "Er was vorig jaar al contact met Ajax. Dit is een grote club waar ik nog veel kan leren."

Neres nam in de afgelopen weken met Brazilië onder-20 deel aan het Zuid-Amerikaans kampioenschap, waardoor hij vrijdag pas arriveerde in Amsterdam.

Legia Warschau

De wedstrijd tussen Vitesse en Ajax begint zondag om 14.30 uur in Arnhem. Mogelijk maakt Neres volgende week donderdag zijn debuut wanneer Legia Warschau in de Amsterdam Arena de tegenstander is in de Europa League.

Het heenduel tussen beide clubs in de zestiende finales van het toernooi eindigde afgelopen donderdag in een 0-0 gelijkspel.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie