Brad Jones zal ook de rest van het seizoen de eerste doelman zijn van Feyenoord. Concurrent Kenneth Vermeer zit zondag in het thuisduel met ADO Den Haag wel voor het eerst sinds zijn blessure bij de selectie van de Rotterdammers.

"Ik heb vanochtend met beide keepers gesproken en verteld dat Brad eerste keeper blijft", aldus Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdag op een persconferentie.

"Ik wil in deze fase geen keeper wisselen. Het is een moeilijke beslissing, maar Kenneth heeft er begrip voor. Hij ziet ook dat het team draait en dat het staat."

Vermeer (31) maakte eind vorige maand zijn rentree bij Jong Feyenoord nadat hij sinds juli 2016 aan de kant had gestaan met een afgescheurde achillespees. De Amsterdammer gold sinds zijn overstap van Ajax in de zomer van 2014 als eerste keus onder de lat bij Feyenoord.

Jones werd afgelopen zomer transfervrij naar De Kuip gehaald om de geblesseerde Vermeer te vervangen. De 34-jarige Australiër hoefde dit seizoen in 21 competitiewedstrijden nog maar elf goals te incasseren.

Kramer

Van Bronckhorst kan tegen ADO niet beschikken over Michiel Kramer. De reservespits is een week uit de selectie gezet omdat hij afgelopen zaterdag een training oversloeg.

"Kramer is nog steeds belangrijk en zeer welkom", stelt de trainer. "We hadden helder gecommuniceerd dat er een training zou zijn na de wedstrijd tegen FC Groningen. Dat wilde Kramer niet. Of iedereen, of niemand, vond hij."

Topscorer Nicolai Jörgensen was donderdag afwezig wegens ziekte, maar de Deen trainde vrijdag gewoon weer mee. Terence Kongolo, die donderdag apart van de groep trainde, was een dag later ook weer van de partij.

Van Bronckhorst twijfelt nog of hij Tonny Vilhena opstelt tegen ADO. De belangrijke middenvelder zou bij een gele kaart geschorst zijn voor de topper van volgende week tegen PSV. "Het speelt wel door mijn hoofd om hem misschien niet te laten spelen", zegt de trainer.

Kuijt

Van Bronckhorst ging ook in op de status van captain Dirk Kuijt, die vorige week in het duel met FC Groningen (2-0 zege) tot zijn teleurstelling voor de tweede keer dit seizoen niet in de basis stond bij een Eredivisiewedstrijd.

"Dirk is een fantastische speler. Kijk wat hij bereikt heeft en hoe belangrijk hij nog is, op en naast het veld. Daar heb ik respect voor. Maar dat betekent niet dat hij een streepje voor heeft, zeker niet in deze selectie."

"Ik durf hem weer te passeren, anders had ik dat vorige week ook niet gedaan. Ik ben hier niet om spelers tevreden te houden op de bank, het draait alleen maar om de drie punten elke week. Het gaat om Feyenoord. Dat beseft Dirk ook."

Feyenoord heeft al acht wedstrijden op rij gewonnen in de Eredivisie. Bovendien hield de koploper in zijn laatste vijf competitieduels de nul. Hekkensluiter ADO Den Haag, dat vorige week trainer Zeljko Petrovic ontsloeg, heeft zijn laatste vijf wedstrijden verloren.

ADO Den Haag-Feyenoord begint zondag om 16.45 uur en staat onder leiding van arbiter Björn Kuipers.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie