Voetbal

Tuchtcommissie schorst Feyenoorder Gustafson voor één duel

Feyenoorder Simon Gustafson is vrijdag voor twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk geschorst door de tuchtcommissie van de KNVB. Aanleiding is de rode kaart die hij onlangs kreeg in een duel met de beloften.

Woensdag eiste de aanklager nog een uitsluiting van vier duels, waarvan één voorwaardelijk. Gustafson en Feyenoord gingen daar niet mee akkoord.

De 22-jarige middenvelder kreeg maandag in de wedstrijd tussen Jong Feyenoord en Jong sc Heerenveen een rode kaart nadat hij zou hebben nagetrapt richting een tegenstander.

Door zijn schorsing mist Gustafson het uitduel van zondag met hekkensluiter ADO Den Haag. De ontmoeting in het Kyocera Stadion begint om 16.45 uur.

Sporadisch

Gustafson verruilde in de zomer van 2015 BK Häcken in zijn vaderland Zweden voor Feyenoord. In Rotterdam wist de tweevoudig international zich tot dusver niet in de basiself te spelen en dit seizoen maakt hij sporadisch minuten in de hoofdmacht.

Dit seizoen kwam hij slechts in twee Eredivisieduels in actie. De Scandinaviër speelt zijn wedstrijden voornamelijk bij Jong Feyenoord.

Feyenoord bezet na 22 speelrondes de koppositie in de Eredivisie en verdedigt een voorsprong van vijf punten op naaste achtervolger Ajax. Nummer drie PSV geeft acht punten toe op de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Tip de redactie