Voetbal

AZ met Luckassen als rechtsback tegen Olympique Lyon

AZ begint met de verwachte elf namen aan het heenduel met Olympique Lyon in de tweede ronde van de Europa League.

Dat betekent dat Derrick Luckassen de geschorste Mattias Johansson vervangt op de rechtsbackpositie. Stijn Wuytens keert daardoor terug in het hart van de verdediging.

Zowel Luckassen als Wuytens was afgelopen weekeinde in het competitieduel bij Heerenveen (1-2) geschorst.

Bij Lyon ontbreekt Memphis Depay. De vleugelaanvaller was dit seizoen al actief in de Europa League voor Manchester United en mag daarom niet ook nog de Fransen vertegenwoordigen.

De wedstrijd tussen AZ en Olympique Lyon begint donderdagavond in het AFAS Stadion om 19.00 uur en staat onder leiding van de Schotse scheidsrechter Robert Madden. Volgende week is de return in Frankrijk.

Voor AZ is het de derde keer in vijf jaar tijd dat de club zich heeft geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. Nooit eerder was Lyon tegenstander van de Alkmaarders in een officiële wedstrijd.

Opstelling AZ: Krul; Luckassen, Van Eijden, Wuytens, Haps; Seuntjens, Jahanbakhsh, Rienstra; Bel Hassani, Weghorst, Tankovic.

Opstelling Olympique Lyon: Lopes; Jallet, Mammana, Diakhaby, Rybus; Tousart, Gonalons, Darder, Tolisso; Fekir, Lacazette.

Lees meer over:
Tip de redactie