Klaas-Jan Huntelaar heeft nog niet met zijn club Schalke 04 gesproken over een eventuele verlenging van zijn aflopende contract. De 33-jarige spits wil zich in de komende weken volledig concentreren op zijn fitheid.

Huntelaar raakte in oktober geblesseerd aan zijn knie en zit nu in de laatste fase van zijn herstel. Door zijn maandenlange afwezigheid heeft hij dit seizoen nog weinig minuten gemaakt voor Schalke.

"Ik wil me nu eerst volledig focussen op mijn rentree en in de laatste maanden van het seizoen nog van waarde zijn voor de ploeg", zegt Huntelaar op de website van zijn management Soccervision.

"Daarna moeten we maar eens gaan praten over mijn contract, maar dat heeft voor mij nu helemaal geen prioriteit."

De 76-voudig Oranje-international, die in de voorbije jaren meermaals werd gelinkt aan een terugkeer naar Ajax, speelt sinds 2010 voor Schalke. Hij scoorde voor de 'Königsblauen' 124 keer in 226 wedstrijden.

Eerder kwam Huntelaar naast Ajax uit voor PSV, De Graafschap, AGOVV Apeldoorn, sc Heerenveen, Real Madrid en AC Milan.

Frustrerend

Schalke kent tot dusver een uiterst moeizaam seizoen in de Bundesliga. De club staat met 22 punten uit negentien duels slechts twaalfde.

"Dat is frustrerend, zeker als je geblesseerd moet toekijken", aldus Huntelaar. "We staan momenteel een beetje in niemandsland. De verschillen zijn nog klein genoeg om te kunnen klimmen op de ranglijst, maar we moeten ook oppassen voor de clubs onder ons."

Schalke neemt het zaterdag in de twintigste speelronde thuis om 18.30 uur op tegen Hertha BSC. De ploeg uit Berlijn is de huidige nummer zes van Duitsland.

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga