Jens Toornstra begint zondag op de bank als Feyenoord het in Enschede opneemt tegen FC Twente. Trainer Giovanni van Bronckhorst slachtoffert de middenvelder ten faveure van de teruggekeerde Karim El Ahmadi.

El Ahmadi was de laatste weken met Marokko actief op de Afrika Cup, maar voegde zich deze week weer bij de selectie van Feyenoord. Hij vormt samen met Tonny Vilhena en Dirk Kuijt het middenveld van de koploper.

Door het slachtofferen van Toornstra staat Steven Berghuis wel aan de aftrap bij de Rotterdammers. De van Watford gehuurde vleugelspeler speelt samen met Eljero Elia en spits Nicolai Jörgensen in de voorhoede. 

De defensie bestaat uit Rick Karsdorp, Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden en Terence Kongolo. Laatsgenoemde krijgt op de linksbackpositie weer de voorkeur boven Miquel Nelom. Brad Jones verdedigt zoals gewoonlijk het doel.

Assaidi

Bij FC Twente staat Oussama Assaidi aan de aftrap. De aanvaller luisterde vorige week zijn debuut voor de Tukkers op door te scoren tegen PEC Zwolle (1-2). Fredrik Jensen vervangt op het middenveld de geschorste Bersant Celina.

Het duel tussen FC Twente en Feyenoord in de Grolsch Veste begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. 

Opstelling Feyenoord: Jones; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Kongolo; El Ahmadi, Kuijt, Vilhena; Berghuis, Jörgensen en Elia. 

Opstelling FC Twente: Marsman; Ter Avest, Thesker, Andersen, Van der Lely; Mokotjo, Klich, Jensen; Seys, Ünal en Assaidi.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie